غزنی میزبان طرح مرمت تندیس‌های بامیان

عصر روز یکشنبه هفتم جدی 1393 هفتمین جلسه مشورتی-حمایتی از طرح دو افغانی اعانه، به صلصال و شهمامه بعد ازبرگزاری شش جلسه در بامیان و کابل، به همت نهاد مدنی ولایت غزنی در تالار کنفرانس‌های اداره ولایت غزنی برگزارگردید.

دراین گفتمان حمایتی وم 10887680_889008911143815_506122404_nشورتی ده‌ها تن ازفعالان مدنی، روزنامه نگاران، مقام‌های محلی، وکلای شورای ولایتی، علما، متنفذین وجوانان این ولایت اشتراک نموده بودند.

دو افغانی اعانه، به صلصال و شهمامه عنوان طرحی است که ازسوی خانم شکریه ندا فعال مدنی دربامیان، جهت مرمت مجسمه های تخریب شده شهمامه وصلصال  به وزارت اطلاعات وفرهنگ، سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو) واتحادیه همکاری‌های منطقه‌ی جنوب آسیا (سازمان سارک)  پیشنهاد شده است.

در ابتدای این جلسه خانم ندا این طرح را تشریح نموده

به تعقیب آن آقای محمد علی احمدی معاون ولایت غزنی، حسن رضا یوسفی وکیل شورای ولایتی، عتیق الله محمدی عالم دین، حاجی اسدالله انصافی سرپرست قومندانی امنیه و فروتن کامران فعال مدنی در غزنی به ترتیب در مورد ضرورت مرمت مجسمه های بودا دربامیان صحبت نموده و بر حمایت از این طرح تاکید کردند.

آنه به بانیان این جلسه تعهد سپردند که طرح شان را ازطرف اداره مقام ولایت غزنی وشواری ولایتی این ولایت به وزارت اطلاعات وفرهنگ، سازمان یونسکو وآیسیسکو ارسال خواهند نمود.

 در این برنامه آقای محمد امین ابتهاج حجتی استاد دانشگاه، فعال مدنی و نماینده اعزامی فرهنگیان بامیان صحبت نموده گفت: “بیائیم ازین جا از سرزمین ثقافت اسلامی اعلام نماییم که نفرین برآنچه که ازجنس جنگ وتفنگ وبمب باروت وانتحار وخون است!” ما با روشنی افکار مان به پیکارمیرویم چناچه منارهای بلند و کهن یاد گار تاریخ پر افتخار غزنه، امروز به آفتاب پهلو می زند وفرزندان دامانش ازطرحی حمایت می کنند که تندیس های صلصال وشهمامه این مفاخر معنوی وفرهنگی جهان  را برای نسل های آینده بشریت دوباره  به پا ایستاد کنند.

 در پایان نماینده مقام ولایت غزنی، قومندانی امنیه و جمعی ازنهاد های مدنی شهر غزنی حضورآقای محمد امین ابتحاج حجتی،خانم شکریه ندا وآقای عبدالله شایگان نمایندگان جامعه مدنی بامیان در این برنامه را نخستین سفیران فرهنگی بامیان به غزنی عنوان نموده با تاکید بر ایجاد رابطه دوامدار فرهنگی میان فرهنگیان وفعالین مدنی بامیان وغزنی با تفویذ تقدیرنامه به آن‌ها برنامه را به پایان رساندند.

گفتنی است که این طرح که مرمت تندیس های تخریب شده ای بامیان را بر اساس اعانه مردمی در سطح ملی و بین المللی پیشنهاد کرده است، در بخشی از آن آمده است که  تندیس شهمامه به عنوان نماد ظلم، تحجر وبربریت وهمچنان به عنوان روایت گرِ محرومیت زنان افغانستان در دوران طالبان به حالت فعلی حفظ شده وتندیش صلصال (تندیس 53 متری) به عنوان راوی تمدن چندین هزار ساله مرمت گردد، نظر به این طرح یونسکو مسوولیت  تمام پروسه مرمت، جمع آوری ومصرف اعانه، پاسخ گویی و ایجاد شفافیت به اعانه دهندگان را به عهده خواهد داشت.

خبرگزاری افق

مطالب مرتبط