اوکراین؛ بهانه‌ی برای جنگ فوتبالی روسیه و امریکا

 در حالیکه تنش ها میان روسیه وغرب به رهبری امریکا وارد فاز های جدی تر پس از سقوط  طیاره خطوط هوای مالیزیا  شده است  واین موضوع  مضاعف بر بحران به وجود‌آمده در کریمه اوکراین و تنش‌های که بین دولت‌های آمریکا و روسیه ایجاد کرد، شده است ، ابعاد این تنش ها  در روزهای اخیر، حتی در سطح ورزشی و به خصوص فوتبال نیز تاثیرگذار بوده به طوری که طرفین درخواست عجیب حذف تیم‌ ملی رقیب را از مسابقات جام جهانی کرده‌اند.

در پی سقوق طیاره مالیزیایی در اوکراین دو سناتور امریکایی به فیفا نامه دادند که روسیه از میزبانی جام جهانی 2018 محروم شود.
در پی سقوق طیاره مالیزیایی در اوکراین دو سناتور امریکایی به فیفا نامه دادند که روسیه از میزبانی جام جهانی 2018 محروم شود.

  به گزارش خبر گزاری داخلی و بین المللی افق همین یک ماه  قبل بود که دو سناتور آمریکایی نامه‌ای به فیفا نوشتند و از مسئولان آن به خصوص سپ بلاتر، رئیس سوئیسی آن خواستند به خاطر لشگرکشی روسیه به اوکراین، تیم روس‌ها را از مسابقات جام جهانی که اواخر بهار آینده در کشور برزیل آغاز می‌شود، حذف کند.

مارک کرک و ایندیانا سن، دو نماینده‌ای بودند که نامه مشترک خود را به دفتر بلاتر در زوریخ ارسال کردند. آنها در نامه بلند خود به قوانین فیفا استناد کردند و از اتفاق مشابهی که در سال 1992 در قضیه بحران یوگسلاوی سابق به وجود آمده بود، به عنوان یک سند بهره گرفته و خواهان اعمال قانون از سوی عالی‌ترین مرجع فوتبال جهان شدند.

در بخشی از آن نامه به صراحت درج شد که روسیه خلاف قوانین عمل کرده و باید از بازی‌های برزیل حذف شود.

این دو سناتور حتی پا را فراتر گذاشته و درخواست کردند فیفا میزبانی جام جهانی 2018 را از روس‌ها بگیرد و به کشوری دیگر دهد.

در مقابل این رفتار مشخص و مسلم بود که طرف روسی ساکت نخواهد نشست. بر اساس اخباری که رسانه‌های اروپایی منتشر کردند، روسیه هم در مقام تلافی برآمد و با نگارش و ارسال نامه‌ای اعتراض‌آمیز به فیفا،‌ از سران این سازمان خواست که به خاطر دخالت آمریکایی‌ها در بحران کریمه، اجازه ندهند تیم ملی آمریکا راهی مسابقات جام جهانی برزیل شود.

در این مورد گزارش شد 2 تن از نمایندگان پارلمان روسیه نامه مذکور را نوشته اند. آلکساندر سیداکین و میخاییل مارکلف، دو عضو «دوما» در این نامه اعتراض آمیز به لشگرکشی‌های ایالات متحده در چند کشور از جمله یوگسلاوی، عراق،‌لیبی و سوریه اشاره کردند.

آنها حتی بحث نقض حقوق شهروندی را پیش کشیده و از «اسنودن» جاسوسی که از دست آمریکا گریخت، یادکردند.

به باور این دو نماینده پارلمان روسیه که به قول خودشان نمایندگی همکاران خویش را نیز دارند، آمریکا خیلی پیش‌تر از روسیه نقض حقوق بشر به خاطر لشگرکشی‌هایش به اقصی نقاط جهان کرده که باید در عرصه‌های مختلف از جمله ورزش و فوتبال،‌مجازات شده است.

حال  جبهه گیری های طرفین  نشان می دهد که این بار، پا را از مستطیل سبز بیرن گذاشته اند ، و در فکر و دماغ  شان نشانه های از تقابل نظامی   و شروع مجدد جنگ سرد و احتمالا جنگ گرم دیده می شود .

رضا مهسا ـ کابل 

مطالب مرتبط