وزارت صحت از مبتلا شدن به ویروس بیماری کانگو هشدار داد

وزارت‌های صحت عامه و مالداری کشور و نمایندگی سازمان صحی جهان در اعلامیه‌ای که به نشر رسانده اند از مبتلا شدن مردم به ویروس کانگودر روزهای عید قربان هشدار داده‌اند.

علایم بیماری کانگو
علایم بیماری کانگو

در اعلامیه گفته شده گسترش ویروس کانگو در کشور سبب نگرانی جدی شده و مردم در ایام عید قربان باید اقدامات ویژه‌یی را برای محافظت از مبتلا نشدن به این ویروس اتخاذ کنند.

داکتر فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه‌ی کشور گفته است:  مبتلا شدن به مرض خطرناک کانگو یک تهدید جدی برای  مردم بوده و افراد در هنگام ذبح قربانی‌شان اقدامات و تدابیر لازم را برای محافظت از خود و فامیل‌شان روی دست بگیرند.

به گفته آقای فیروز تاکنون 66 واقعه‌ای مرض کانگو  در کشور تایید شده که تا بحال 12 تن از اثر این بیماری جان باخته اند.

وزیر زراعت و مالداری کشور نیز در این اعلامیه، به مرض کانگو اشاره کرده و گفته است کانگو مرض جدی و مهلک است که با اتخاذ تدابیر جدی می‌توان از مبتلا شدن به آن جلوگیری کرد.

اسدالله ضمیر وزیر زراعت و مالداری کشور افزوده است مردم باید در هنگام تماس با حیوانات از دست کش و لباس‌های وقایه‌ای با رنگ روشن استفاده کنند تا بتوانند عامل این مرض را که کنه می‌باشد زودتر شناسایی کنند.

به گفته آقای ضمیر این مرض کسانی  را که روزانه با حیوانات و زراعت سروکار دارد را بیشتر تهدید می‌کند.

کنه عامل اصلی انتقال ویروس کانگو به این انسان است.
کنه عامل اصلی انتقال ویروس کانگو به انسان است.

در همین حال داکتر ریچارت پیپرکورن، نماینده سازمان صحی جهان برای افغانستان و تومو شیچیری نماینده سازمان زراعت و غذا نیز مبارزه با بیماری کانگو اعلام حمایت کرده است.

ویروس کانگو یا کریما از طریق کنه، تماس به خون ملوس و پشم حیوان در جریان ذبح و بعد از ذبح انتقال می‌یابد.

علایم این مرض، تب شدید، سردردی، دردعضلات، شخ ماندن گردن، کمر دردی و ترس از نور، دلبدی و اسهال می‌باشند.

ویروس بیماری کنگو از طریق خون، ارتباط جنسی و حتا از طریق عرق و ترشحات بدن نیز از بیمار مبتلا به آن به فرد سالم انتقال می‌کند.

مطالب مرتبط